Recept van de maand maart: een heerlijke paasbrunch met pizzacrackers en yoghurt
Het is bijna Pasen! Onze diëtist Luis Lutgens maakt het je gemakkelijk en heeft een eenvoudig maar lekker en gezond recept voor een heerlijke paasbrunch voor jou samengesteld.
Een normale paasbrunch bestaat vaak uit veel snelle suikers en vetrijke producten. Dat is jammer, want het kan veel gezonder en net zo smakelijk. Deze paasbrunch bestaat uit 3 gevulde pizzacrackers en een schaaltje yoghurt per persoon, waarbij rekening is gehouden met het aantal kcal, vet en koolhydraten. De crackers zitten boordevol goede voedingsstoffen zoals voedingsvezels, vitaminen en mineralen. Je sluit af met een gezond toetje. Een lekker kopje thee of koffie na en je paasbrunch is een succes!
Pizzacrackers: recept voor 2 personen, bereidingstijd 10-15 minuten
Ingrediënten:
6 Leksands original crackers
100 gram cherry tomaatjes
75 gram mini mozarella’s
100 ml pizzasaus
25 gram pestospread
5-10 gram verse basilicum
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 200 °C.
Bestrijk de crackers met de pizzasaus en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Halveer de tomaatjes en de mozzarellabolletjes en verdeel over de crackers.
Zet de pizzacrackers 7 min. in de oven.
Haal de pizzacrackers uit de oven en verdeel de pestospread en basilicumblaadjes over de crackers.
Voedingswaarde per cracker:
Energie (kcal): 105 kcal
Vet: 5 g, waarvan verzadigd: 2 g
Koolhydraten: 10 g
Eiwit: 4 g
Vezels: 3 g
Een frisse Yoghurt met rood fruit en walnoten
Ingrediënten voor 2 schaaltjes yoghurt:
400 ml magere yoghurt
200 gram rood (diepvries)fruit (aardbeien en/of frambozen)
20 gram walnoten
Voedingswaarde per schaaltje yoghurt:
Energie (kcal): 145 kcal
Vet: 6,8 g, waarvan verzadigd: 1 g
Koolhydraten: 11 g
Eiwit: 9,5 g
Vezels: 1,7 g
Klik hier voor een download: Paasbrunch 2023 Nutripunt.
Het team van Nutripunt wenst je fijne Paasdagen!