Vergoeding en tarieven

Home Vergoeding en tarieven

Vergoeding en tarieven

Nutripunt levert gecontracteerde zorg voor alle zorgverzekeraars!

Dieetadvies wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Dit betekent dat je recht hebt op 3 behandeluren per kalenderjaar. Vergoeding uit de basisverzekering gaat ten koste van het wettelijke eigen risico voor volwassenen van 18 jaar en ouder. Als het eigen risico verbruikt is, dan wordt de behandeling volledig betaald door de zorgverzekeraar. Voor kinderen onder de 18 jaar wordt het eigen risico niet aangesproken, dus dan zijn er voor jou geen kosten aan de behandeling verbonden. Wij dienen de declaratie direct in bij jouw zorgverzekeraar. De zorgverzekeraar rekent vervolgens weer met jou af, indien nodig.

Mocht blijken dat 3 behandeluren niet voldoende zijn, dan wordt dieetadvies vaak extra vergoed vanuit de aanvullende pakketten. Hoeveel vergoeding je dan hebt, hangt af van je zorgverzekeraar en het aanvullend pakket. Je kunt dit teruglezen in de polis van jouw zorgverzekering of je kunt de Zorgwijzer raadplegen. Vergoeding uit de aanvullende verzekering gaat niet ten koste van het eigen risico. Maar voordat je aanspraak kunt maken op de aanvullende verzekering, moeten eerst de 3 behandeluren uit de basisverzekering op zijn.

Ben je verzekerd bij een zorgverzekeraar in het buitenland, dan kunnen wij niet direct de declaratie indienen. Je ontvangt in dat geval van Nutripunt een factuur die je zelf aan ons moet betalen. Vervolgens kun je deze factuur zelf indienen bij je eigen buitenlandse zorgverzekeraar.

Heb je een chronische aandoening zoals diabetes, hart- en vaatziekten (bijvoorbeeld te hoog cholesterol of hoge bloeddruk) of COPD? Dan wordt je vaak behandeld binnen de ketenzorg. Je komt dan ook periodiek bij de praktijkondersteuner van de huisarts. Als dit het geval is, dan valt ook de diëtetiek binnen de ketenzorg. De behandeling bij de diëtist wordt dan volledig vergoed en gaat ook niet ten koste van het eigen risico. In de regio Maastricht-Heuvelland valt ook de ouderenzorg onder de ketenzorg.

Is je vergoeding op, of wil je de behandeling zelf betalen, dan gelden de volgende tarieven.

Tarieven 2024

  • Intakeconsult* – € 121,50
  • Vervolgconsult – € 40,50
  • Vervolgconsult kort of extra lang (per kwartier) – € 20,25
  • Toeslag bij huisbezoek – € 28
  • Individueel dieetvoorschrift (per kwartier) – € 20,25
  • Opstellen dieetbevestiging belastingdienst – € 20,25
  • Op verzoek opstellen van een rapportage (per kwartier) – € 20,25

*Het intakeconsult is opgebouwd uit twee delen:

  1. Directe tijd: de tijd dat je contact hebt gehad met de diëtist. Dit komt overeen met de duur van de afspraak.
  2. Individueel dieetvoorschrift: de tijd die de diëtist nodig heeft voor analyse van voedingskundige, diëtetische en medische gegevens en het opstellen van een persoonlijk dieetadvies. Je bent niet aanwezig bij het opstellen van het individueel dieetvoorschrift door de diëtist.


Afspraak verplaatsen of annuleren?

Je kunt een gemaakte afspraak altijd verplaatsen of annuleren. We horen dat dan graag wel zo spoedig mogelijk, zodat we de gereserveerde tijd kunnen inzetten voor iemand anders. Je kunt een afspraak verplaatsen of annuleren tot 24 uur vóór de afspraak. Verplaats of annuleer je later, dan zijn we genoodzaakt de kosten bij jou in rekening te brengen. Je ontvangt hiervoor dan een factuur. Op dat moment gelden de tarieven zoals hierboven vermeld.