Gecombineerde Leefstijlinterventie

Home Gecombineerde Leefstijlinterventie

Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI)

Nutripunt biedt zowel in Maastricht als in Heerlen in samenwerking met fysiotherapeuten het GLI-programma SLIMMER aan. SLIMMER is een gecombineerde leefstijlinterventie voor volwassenen met overgewicht en een verhoogd gezondheidsrisico. Het SLIMMER programma heeft als doel het bevorderen van een duurzame gedragsverandering naar een gezonde leefstijl. SLIMMER helpt om je gezonder en fitter te voelen!

Het SLIMMER programma
Het programma bestaat uit de onderdelen voeding, beweging, slaap, stress, ontspanning en gedragsbehoud en heeft een tijdsduur van twee jaar. Tijdens deze twee jaar zul je zowel individueel als in groepsverband actief aan de slag gaan en word je begeleidt door de diëtist en fysiotherapeut/leefstijlcoach. Het is belangrijk om je vooraf te realiseren dat het programma twee jaar duurt, waarbij het eerste half jaar het meest intensief is. Je gaat dan elke week in een groepje bewegen onder begeleiding van de fysiotherapeut. Ook heb je meerdere consulten bij de diëtist. Later in het traject word je begeleid naar het lokale beweegaanbod en word je nog een tijdje gecoacht door de leefstijlcoach.

Doelgroep
SLIMMER richt zich op volwassenen met overgewicht (BMI 25-30) en een verhoogd risico op type 2-diabetes of hart- en vaatziekten of aanwezigheid van hart- en vaatziekten, type 2-diabetes, slaapapneu of artrose, en op volwassenen met obesitas (BMI 30-40), die in staat zijn een leefstijlprogramma te volgen. Je moet een verwijzing hebben van de huisarts.

Kosten
Het GLI SLIMMER programma wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering en gaat niet ten koste van het eigen risico.

Meer weten?
Je kunt meer lezen over het SLIMMER programma op www.nogslimmer.nl of klik hier voor de folder. Voor vragen kun je ook mailen naar [email protected].

SLIMMER in beeld: coaches en deelnemers vertellen