Gecombineerde Leefstijlinterventie

Home Gecombineerde Leefstijlinterventie

Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI)

Nutripunt biedt in samenwerking met fysiotherapie Céramique het GLI-programma SLIMMER aan. SLIMMER is een gecombineerde leefstijlinterventie voor volwassenen met overgewicht en een verhoogd gezondheidsrisico. Het SLIMMER programma heeft als doel bevorderen van een duurzame gedragsverandering naar een gezonde leefstijl. SLIMMER helpt om je gezonder en fitter te voelen!

Het SLIMMER programma
Het programma bestaat uit de onderdelen voeding, beweging, slaap, stress, ontspanning en gedragsbehoud en heeft een tijdsduur van twee jaar. Tijdens deze twee jaar zul je zowel individueel als in groepsverband actief aan de slag gaan en word je begeleidt door de diëtist en fysiotherapeut/leefstijlcoach. Gedurende het traject wordt je begeleid naar het lokale beweegaanbod in de buurt. Hierbij werken we samen met Maastricht Sport.

Doelgroep
SLIMMER richt zich op volwassenen met overgewicht (BMI 25-30) en een verhoogd risico op type 2-diabetes of hart- en vaatziekten of aanwezigheid van hart- en vaatziekten, type 2-diabetes, slaapapneu of artrose, en op volwassenen met obesitas (BMI 30-40), die in staat zijn een leefstijlprogramma te volgen. Je moet een verwijzing hebben van de huisarts. Het is belangrijk om je vooraf te realiseren dat het programma twee jaar duurt, waarbij het eerste half jaar het meest intensief is.

Kosten
Het GLI SLIMMER programma wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering en gaat niet ten koste van het eigen risico.

Meer weten?
Je kunt meer lezen over het SLIMMER programma op www.nogslimmer.nl of klik hier voor de folder. Voor vragen kun je ook mailen naar [email protected]. Als je mee wilt doen, dan moet de huisarts een digitale verwijzing sturen naar Fysiotherapie Céramique. Hierna wordt er contact met je opgenomen.

SLIMMER in beeld: coaches en deelnemers vertellen