Een super lekker koolhydraatarm speculaasje!
Speculaasjes koolhydraat arm
Ingrediënten voor 7 speculaasjes:
- 65 g amandelmeel
- 20 g fijne zemelen/ gebroken lijnzaad
- 30 g margarine
- 2 theelepels bakpoeder
- ½ theelepel kaneel
- 1 eetlepel speculaaskruiden
- 2 theelepels vloeibare zoetstof
- 2 theelepels vanille essence
- 2-3 eetlepels water
- ½ theelepel zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 C.
Meng in een beslagkom de het amandelmeel, zemelen, bakpoeder, kaneel, speculaaskruiden, vanille essence, water en zout door elkaar.
Snijd of prak de margarine door het deegmengsel en kneed dit door tot een samenhangend deeg. Leg het deeg als het erg zacht is 30 min in de koelkast om op te laten stijven.
Verdeel het deeg in 7 porties.
Bestrijk met een kwastje wat bloem in de houten vormpjes en duw het deeg in de vormpjes.
Haal het deeg weer uit het vormpje en bak ze 20 min in het midden van de oven. Indien u geen houten vormpjes heeft dan kunt u met een deegroller het deeg uitrollen tot ongeveer 5 mm dikte en dan in elke gewenste vorm afbakken.
Deze speculaasjes bevatten 1,7 g Kh per stuk en 55 kcal.