Welkom!

Home Voeding en leefstijl

Voeding en leefstijl

Gezonde, passende voeding en leefstijl zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een gezonde leefstijl betekent gevarieerd en gezond eten, voldoende bewegen en voldoende ontspanning nemen. Bovendien is het bij een gezonde levensstijl belangrijk dat je alcohol niet of met mate drinkt, niet rookt en stress zo veel mogelijk vermijdt en goed slaapt.

Als je dit allemaal doet, wordt je 100! Nee, deze garanties kunnen we je helaas niet geven, maar het is wel duidelijk dat een gezonde leefstijl de kans om ziekten, zoals diabetes type 2, hart- en vaatziekten, maag-darm-leverziekten, dementie, kanker en psychische aandoeningen te ontwikkelen, enorm verkleind. Tegenwoordig is er terecht heel veel aandacht voor leefstijl binnen de gezondheidszorg. We noemen dit ook wel de leefstijlgeneeskunde. De diëtist speelt, samen met bijvoorbeeld de leefstijlcoach en fysiotherapeut, een belangrijke rol binnen de leefstijlgeneeskunde. Voorkomen dat je ziek wordt of voorkomen dat je medicatie moet gaan gebruiken voor een aandoening. Je vitaal en fit blijven voelen, ook als je ouder wordt. Wie wil dat nu niet?

Tegenwoordig zijn er GLI programma’s die je kunnen helpen. GLI staat voor Gecombineerde Leefstijl Interventie. Maar ook individuele begeleiding door de diëtist is mogelijk, of een combinatie. Als jij er voor wil gaan, dan kunnen wij je helpen!