Recept van de maand maart: pita met kip en Griekse salade & voorjaars frittata

Recept van de maand maart: pita met kip en Griekse salade & voorjaars frittata

Het is weer Carnaval! Tijd voor uitbundige kostuums, kleurrijke optochten en vooral veel dansen. Hier is energie voor nodig, dus het klassieke frietje zoervleisj ligt op de loer. Dit is natuurlijk heerlijk, maar wil je de polonaise lopen met een volle maag, maar zonder al die calorieën, dan heeft onze diëtist Inge Heijnen een heerlijk en gemakkelijk recept voor jou dat perfect past bij de feestvreugde.

Alle medewerkers van Nutripunt wensen je unne sjoene vastelaovend!

 

Pita met kip en Griekse salade

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 grote volkoren pita broodjes
  • 400 g kipfilet
  • 250 g cherry tomaatjes
  • 150 g veldsla
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 4 eetlepels tzatziki
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt 2%
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel honing
  • 2 theelepels oregano
  • 2 theelepels komijn
  • 1 theelepel paprika poeder
  •  ½ theelepel azijn
  • peper en zout
  • 2 eetlepels olie

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Snijd de kip in reepjes en doe deze in een schaal samen met de Griekse yoghurt, oregano, citroensap, honing, komijn, azijn, paprikapoeder, en teentjes geperste knoflook. Meng dit goed en laat het minimaal 30 min marineren.
  3. Snijd ondertussen de komkommer in dunne plakken en de rode ui in dunne ringen.
  4. Bak de volkoren pita’s af in de oven volgens aanwijzing op de verpakking of gebruik hiervoor een broodrooster.
  5. Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de kip gaar.
  6. Snijd de pita’s open en besmeer met een beetje van de tzatziki. Vul de pita met de sla, tomaat, rode ui en kip en eet de rest van de sla erbij.

Bevat per persoon: energie 460 kcal, 33 g koolhydraten, 36 g eiwit, 8 g vet.
Bereidingstijd: 40 min (voorbereiding: 5 min, wachten 30 min en bereiding 5 min).

 

Voorjaars frittata

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 125 g champignons
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 150 g diepvries doperwten
  • 6 eieren (maat M)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 100 g zuivelspread light
  • 100 g geraspte 30+ kaas
  • peper en zout
  • 1 eetlepel olijfolie

Benodigdheden: quiche of taartvorm en diameter 24 cm

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snipper de ui, snijd de champignons, prei en courgette in dunne plakjes.
  3. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de ui ca 3 min op laag vuur. Voeg de champignons toe bak deze 5 min mee op middelhoog vuur.
  4. Voeg hierna de prei, courgette en doperwten toe en breng op smaak met peper en zout. Bak dit ca. 5 min.
  5. Klop de eieren los met de paprikapoeder, de zuivelspread en de helft van de geraspte kaas. Er zullen wat klontjes in het mengsel zitten, dit is geen probleem.
  6. Voeg de gebakken groenten toe aan het eimengsel en schep door elkaar.
  7. Schenk hierna in een ovenschaal en bestrooi met de rest van de geraspte kaas.
  8. Laat dit ca 20 min garen in de oven tot het lekker bruin is gekleurd. Serveer met een lekkere groene salade.

Bevat per persoon: energie: 445 kcal, 19 g koolhydraten, 29 g eiwit, 13 g vet.
Bereidingstijd: ca. 30 min ( 10 min voorbereiding en 20 min oventijd).

Deel deze pagina